Jelle Paulus

Schilder Designer Webdeveloper

Word voor u geladen

Blog

Gladiolen voor Oekraïne

Samen met mijn broer en zus organiseer ik een actie voor de slachtoffers in Oekraïne.

Op vrijdag 11 maart staan wij (Minthe, Nander en Jelle) bij Plus Buning op het Oranjeplein te Stellendam. Vanaf 10:00 uur ‘s ochtends tot 17:00 bemannen wij daar een kraam voor de winkel.

Wij zullen daar de gladiolen verkopen, zoals Nander bedacht had toen wij deze actie begonnen. Wij verkopen deze voor 4 euro per 10 stuks, deze gladiolen bollen zijn gesponsord door Tuincentrum Voorne BV. Daarnaast verkopen wij ook een aantal basilicum potjes gesponsord door Tuincentrum M. van den Berg B.V. voor 3 euro per stuk.

Tevens zullen wij daar loten verkopen voor een euro per stuk waarmee u één van de 25 boodschappen pakketten kunt winnen ter waarde van 50 (!) euro aangeboden door Plus Buning.

Lees er alles over op onze website: https://gladiolenvooroekraine.nl/

Website update

Het stond al lang op mijn to-do lijstje mijn eigen website onder handen te nemen. Het is immers zo makkelijk om iets uit te stellen juist als het voor jezelf is. Dit is een WordPress website, hij bestaat al geruime tijd in vele vormen en hoedanigheden. Ooit was het een blogger site, later een wordpress.com site. Toen een zelf gehoste WordPress site. Het had eerst een belachelijk theme. Hierna heeft het lang een storefront-thema met een kind-theme gehad. Wat heel fraai is maar zijn beperkingen kent. Nu is het thema (alle vormgeving) volledig door mij ontwikkeld. Ik ben uitgegaan van het _S of underscores thema als lege basis, wat niet meer volledig up to date is, en dus de nodige creativiteit vergt.

Na een tragisch langzame periode van ontwikkelen, laten afleiden en weer door ontwikkelen werd het langzaam de hoogste tijd om iets online te zetten. Echter er zijn nog andere plannen. Zo wil ik in de vormgeving nog wat kleine toevoegingen plaatsen (onder andere iets met de scroll-bar). Moeten er een aantal hele verplichte en hele droge pagina’s nog geschreven worden (zie footer) en wanneer dat dan eindelijk gedaan is zal er ook een SHOP komen, en een thuispagina/landing page. Houd dat dus in de gaten.

Ik begin het al een tijd steeds leuker te vinden om websites te maken en heb mij steeds verder ontwikkeld op gebied van web development. Ben je woonachtig in de buurt van Breda (of eigenlijk, waar dan ook) en op zoek naar een website denk er dan zeker aan om contact met mij op te nemen om samen te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Dit was hoe het er gisteren nog uit zag!

En dit is hoe het er nu uit ziet, op alle schermen!

En zo ziet het eruit wanneer je de Dark mode aanzet!

W.I.P. Dionysos en Nimfen van Nysa

Update 26-7-2021: Vandaag weer een foto toegevoegd, zie hieronder, maar ook alle eerdere foto’s voorzien van datums, het geeft een beeld van de gigantische hoeveelheid tijd die in dit werk is gaan zitten.

Update 30-6-2021: We gaan rustig aan verder. Vandaag een vijftal nieuwe afbeeldingen van het proces toegevoegd. Nog steeds iedere zondag live op Twitch!

Ik ben nog steeds druk bezig met mijn schilderij! En, zeer langzaam maar ook zeer evenwichtig boek ik resultaat. Iedere zondag werk ik aan mijn meesterwerk, om een prettige en motiverende werkomgeving op te zetten heb ik besloten dit te gaan streamen. Om een werk zo groot en complex als dit überhaupt af te maken is een plan van aanpak en heel veel doorzettingsvermogen nodig. Zodoende dus een gouden combinatie. Ik stream iedere zondag tussen 14:00 en 18:00, soms pak ik een uurtje of een dagje extra maar op zondag ben ik er altijd. Als je zondag mee wilt kijken vind ik dat ontzettend leuk. Het word natuurlijk alleen maar leuker wanneer je zelf ook iets maakt, dan kan je me daarover vertellen in de chat en zijn we dus eigenlijk samen aan het werk! Het hele idee was altijd al een Artsy Afternoon.

Om mee te kijken, druk op de grootte paarse knop hieronder! Let wel, u krijgt mij alleen te zien wanneer ik live ben. Dat is dus op zondag tussen 14:00 en 18:00

Geboorte Kaartje – Toby

Voor de geboorte van mijn neefje, het eerste kindje van mijn zusje en haar man, heb ik (met de input van zus) een geboortekaartje mogen ontwerpen.

Het kaartje is uniek en persoonlijk (zo is het kleine sleepbootje op de tweede naam een groet aan ‘opa’). Ik heb het met veel plezier gemaakt voor mijn lieve kleine neefje, een mooi mannetje.

In het belang van een jong kindje en een jong gezin zijn de gegevens geanonimiseerd

Web Development – De MultiMedia Expert

De MultiMedia Expert specialiseert zich in reparaties en onderhoud aan Macs, pc’s en multimedia apparaten van particulieren. Veel van de klanten zijn van een respectabele leeftijd, juist hierom was de missie om een snelle, makkelijke en vooral ontzettend gebruiksvriendelijke oplossing te maken.

De functionaliteiten van de website zijn bewust minimaal gehouden met een maximaal effect. Er wordt niet gevraagd om inloggegevens, indien de klant een e-mailadres achterlaat krijgt deze een bevestiging van de opdracht. Als de klant er voor kiest geen e-mail achter te laten, verschijnt er het geruststellende bericht in beeld dat de MultiMedia Expert het bericht in goede orde ontvangen heeft en spoedig contact op zal nemen.

Voor mij was het een leerzame en leuke uitdaging om dit van de grond af op te bouwen en ik ben ontzettend trots om het uiteindelijke resultaat te delen!

Nieuwe lijst voor Maria’s

De meubelmaker in Stellendam heeft met deze ontzettend mooie eikenhouten lijst dit al relatief oude schilderij nieuw leven in geblazen.

Ik ben ontzettend trots op mijn vader, zijn nieuwe bedrijf en het mooie houtwerk wat hij vervaardigt. Wil je ook zo’n mooie lijst of ben je benieuwd wat hij verder maakt dan is dit zijn eigen website, neem er vooral een kijkje!

Foto door Nander Paulus
Foto door Nander Paulus